Mystic Life

Intro

Kun katsot maalausteni maailmaan
Saat palan sydäntäni,jos otat sen vastaan
Näet sieluni pienimpiin onkaloihin, jos uskallat kurkistaa
Ovet ovat avoinna paratiisiini: iirikset, pionit, liljat
tuoksuen sinua syleilevät.
Kedon kukat hyväillen kuiskivat, salaisuuksiaan.
Aistit terälehtien hennon kosketuksen, äkkiä pieni perhonen,
luoksesi saapuu kuin kertoen: hetkeen nyt tartu, ihminen.

Johanna Oras

Life is A Mystery

Öljy kankaalle 2014.

Yksi taiteilijan intohimoista on ylittää itsensä, kerta toisensa jälkeen. Luoda monitasoinen haasteellinen kompositio; teos joka on samanaikaisesti hillitty mutta puhutteleva. Työn taustalla on ihmisen ikuinen halu hallita; käyttää valtaa. Kautta historian sorrumme samoihin virheisiin.

Esirippu on vedetty syrjään; pöytä on täynnä symboliikkaa. Hedelmävati pulppuaa elämän lähteestä; viinipullo, ruusu ja sormus kertovat rakkaudesta. Granaattiomenat laulavat intohimosta, kompassi näyttää suuntaa. Ja pieni ripaus kotimaisuutta; mariskooli ja marmeladi…

Kynttelikössä palaa seitsemän kynttilää; se on maaginen täydellisyyden luku. Ja lattialla on Aladdinin taikalamppu, jota hieromalla kolme toivettasi toteutuu. Toivo viisaasti – sillä elämä on arvoituksista suurin!

Jaa tämä sosiaalisessa mediassa!

I Surrender

Esteetikkona seuraan muotia ja erilaisia ajan ilmiöitä hyvinkin tarkkaan. Rakastan eri muotihuoneita ja niiden luomuksia; muotinäytökset ovat spektaakkeleita – suuria performansseja – ja niistä usein inspiroidun.

Tässä teoksessa asetelma on liikkeessä ja koskettimet kurottavat kohti taivaita kuin elämän portaat. Valkoinen lippu on Louis Vuittonin symboleilla koristeltu – se liehuu tuulessa ja julistaa: minä antaudun!

Musiikki on läsnä, onhan liike mukana, kuuletko biisin?

Tunnistatko sen?

Öljy kankaalle 2008.

Jaa tämä sosiaalisessa mediassa!

Like a Candle in the Wind

Niinkuin samannimisessä laulussa, tässä työssä on kyse jäähyväisistä. Olin perheineni päättänyt muuttaa takaisin Suomeen etelä-Ranskasta, jossa olin asunut ja työskennellyt kahdeksan vuotta. Tämä on viimeinen työ, jonka maalasin Ranskassa – ja siksi siinä on lähdön haikeutta ja kaipausta.

Mutta jokainen lähtö on askel kohti uusia tuulia ja vaikka sanoinkin silloin “Au revoir, Cagnes-sur-Mer”, tiesin myös että tulen palaamaan, monta kertaa.

Öljy kankaalle 2013.

Jaa tämä sosiaalisessa mediassa!

Öljy kankaalle.

Mustaa valkoisella

Elokuvat ovat minulle valtava ja jatkuva innoituksen lähde – katson niitä paljon, niin uusia mainstream-filmejä, riippumattomia indie-elokuvia kuin vanhoja mustavalkoisia klassikoitakin.

Taidemaalari voi elokuvaajan voi leikkiä väreillä – mutta aivan yhtä hyvin, myös värittömyydellä. Tässä työssä halusin tutkia, mitä tapahtuu kun eri struktuurit ja kuosit kohtaavat.

Kuuletko seeprantaljan ja papukaijatulppaanin vuoropuhelun?

Jaa tämä sosiaalisessa mediassa!