Kuvataiteilija

Taiteilija Johanna Oras syntynyt Turussa 1970. Opiskellut kotimaan lisäksi mm. Pietarin Taideakatemiassa ja Firenzessä. Ollut mukana lukuisissa kansainvälisissä näyttelyissä; Pariisin Louvressa, Firenzessä, Antverpenissä, ja Minnesotassa Yhdysvalloissa. Helmikuussa 2005 hän osallistui Floridan kansainväliseen taidetapahtumaan.

Nuoren polven taiteilijaa, Johanna Orasta pidetään innovativisena uudistajana, joka on antanut vanhalle asetelmataiteelle uudet kasvot. Hän on ammentanut vaikutteita mm. flaamilaisesta maalaustyylistä,mutta käsittelee asetelmaa omalla, modernilla tavallaan. Tässä ajassa. Kirjat, elokuvat, maailmantapahtumat, muoti ja trendit, ikuistuvat kankaalle Johanna Oraksen uuttaluotaavissa asetelmamaalauksissa.

Taiteilijan työskentely on ikuinen mysteeri. Siihen liittyy valtavasti uskomuksia, tarinoita, mystiikkaa ja jopa legendoja.
Hetki, jolloin idea pääsee valloilleen ja alkaa muotoutua ajatuksissa ja ryöpsähtää kohti valkoista kangasta, on aina ihme. Tunnetila ja energian määrä on huikea, uskomaton. Jumalainen.

Olen kiihkeässä vuoropuhelussa luomukseni, maalaukseni kanssa. Ateljeessa syntyy kohtauksia, väittelyitä, säkenöintiä, karnevaaleja, draamaa ja hurmosta. Minulla on monta maalausta, monta dialogia, keskeneräisinä eri työvaiheissa ateljeessani kuin odottamassa vuoroaan. Tunnen, kuinka veri kohisee päästä käteen ja taas kädestä päähän. Energian määrä on mittaamaton. Ja kuinka nautinkaan jäljistä, joita sivellin jättää kulkiessaan pitkin kankaan sileää pintaa!

Haluan viedä Sinut maailmoihin, jonne vain maalaus voi Sinua kuljettaa. Anna tämän maailman kietoa Sinut unelmiisi ja uusiin ihmeisiin ja vain taivas on rajana. Haluan antaa Sinulle maalauksieni kautta ripauksen romantiikkaa, ajatuksia elämästä, huikaisevia seikkailuja, leikkimielistä pilkettä ja sielujen sinfoniaa.

Curriculum Vitae

1997 The Florence Academy of Art, Firenze
1994-1996 Pietarin Taideakatemia, akateemikko A.A. Myelnikovin työhuone
1977-1993 Taiteen, kulttuuri- ja taidehistorian opintoja, Suomi
1993-2017 Kymmeniä yksityisiä ja yhteisnäyttelyitä Suomessa ja sen lisäksi mm. Saksassa, Ranskassa, Hollannissa, Belgiassa, Italiassa, Unkarissa, Venäjällä, Ruotsissa ja Yhdysvalloissa.

Vuoden 2017 teemana “Sivellin, joka soi Suomelle”. Luxemburg, Qatar, Suomi

2016 Salon S.N.B.A, Carrousel du Louvre Prix du Jury, Pariisi, Ranska
2011 Turun Kauppakorkekouluseuran ansiomerkki
2009 Grand Prix Val de Loire, Academie International Ecole de la Loire, Blois, Ranska
2009 Revelation 2009, Grand Concours International,Federation Nationale de la Culture Francaise
2009 Medaille d´Argent, Merite Culture Francais, Federation Nationale de la Culture Francaise
2009 Toile d´Or, Federation Nationale de la Culture Francaise
2008 Academie International ,’Ecole de la Loire’, Grand Prix du Jury
2008 Federation Nationale de la Culture Francaise, Le Trophée REVELATION 2008 Manifestation Concours International Ville de Frejus
2007 Academie International, ‘Ecole de la Loire’ Diplôme du Val d’or Mention Special du Jury
2005 Medaille d`Argent, Salon S.N.B.A Carrousel du Louvre
2005 MERIT AWARD, Boca Raton Museum of Art, Florida, USA
2003 MENTION D’HONNEUR, Johanna Oras sai Salon S.N.B.A. 2003- näyttelyn avajaisissa Louvressa maalauksistaan Kunniapalkinnon, joka oikeuttaa kutsuun seuraavaan Salon S.N.B.A. 2004 näyttelyyn.
2003 Villeneuve-Saint-Georges’in kaupungin MITALI ja KUNNIAKIRJA
2003 HOPEAMITALI, jonka myönsi Arts, Sciences & Lettres-järjestö Salon 2001 Carrousel du Louvren näyttelyn maalausten korkeatasoisesta kokonaisuudesta
2002 DIPLOME D’HONNEUR Arts, Sciences & Lettres järjestön myöntämä palkinto luovutettiin Château des Tourelles-näyttelyn avajaisissa
2001 MENTION D’HONNEUR Salon 2001 Carrousel du Louvre, Pariisi
1999 Valtakunnallisen Katse laukkuun- kutsukilpailun ensimmäinen palkinto

pitänyt opetustoimintaa ja taidekursseja
julkaissut ja kuvittanut useita teoksia, suunnitellut mm. koruja
töitä useissa julkisissa ja yksityisissä kokoelmissa Suomessa ja ympäri maailmaa
jäsenyys useissa taiteilijayhdistyksissä